طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

واکنش کاربران شبکه های اجتماعی به روزهای بی آبی و کرونایی سیستان وبلوچستان

  • کد خبر: ۷۲۸۶۴
  • ۱۲ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۸
واکنش کاربران شبکه های اجتماعی به روزهای بی آبی و کرونایی سیستان وبلوچستان
کاربران برای سیستان وبلوچستان هشتگ راه انداخته اند و در روز‌های کرونایی آمیخته با گرما و بی آبی و بی برقی، از زبان آن‌ها سخن می‌گویند.

محبوبه عظیم‌زاده | شهرآرانیوز؛ کرونا در سیستان‌وبلوچستان کار مردم را از جست‌وجوی تخت خالی در بیمارستان‌ها، به جست‌وجوی قبر خالی در گورستان‌ها کشانده است. این، جمله آغازین گزارش الیاس براهویی‌نژاد، خبرنگار اهل سیستان‌وبلوچستان است که در روزنامه همشهری به چاپ رسید. جمله‌ای که وضعیت بغرنج این روز‌های سیستان‌وبلوچستان را آشکارا نشان می‌دهد.

 

استانی که انگار قبل‌تری برایش وجود ندارد و از ازل هرزمان صحبت از سیستان‌وبلوچستان، زاهدان و تک‌تک شهر‌های آن به میان آمده، تصویری از محرومیت، مهجوربودن و فقر هم با آن گره خورده است و هجوم می‌آورد به ذهنمان. تصاویری از مردمی که با لباس‌های محلی خود، زیر گرمای آفتاب، در صف آب ایستاده‌اند و منتظر سررسیدن تانکر آب هستند تا جیره آب خود را بردارند، یا از ریزگرد‌های آزاردهنده‌ای که به سمتشان هجوم می‌آورد، می‌نالند، یا از هزارویک فقدانی که جانشان را به لب رسانده است. این روز‌ها هم بدتر از همیشه.

 

روز‌هایی که با داغی آفتاب تابستان آمیخته، سایه بی‌برقی هم بر سرشان افتاده است و کرونای جهش‌یافته که از آن با نام دلتا یاد می‌شود هم دارد با همه قدرت می‌تازد و جان می‌گیرد. ویروسی که به‌نظر سدی را برای ورود به کشورمان مقابل خودش ندیده و به گفته ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، از جنوب‌شرقی وارد کشور شده، خاستگاهش هند است و با توجه به وضعیتی که در افغانستان به وجود آمده، امکان سرایتش به دیگر شهر‌های کشور کاملا مهیاست.


حرف زدن بس است، کسی کاری بکند

به نظر همین الان هم کار از کار گذاشته باشد. دیگر صحبت از هشداردادن نیست، یا اینکه پیشگیری کنید که کار به جا‌های وخیم نرسد، یا اینکه مقام و مسئولی از راه برسد و با خواهش و التماس از مردم بخواهد تا نکات بهداشتی را رعایت کنند. حالا هشتگ‌های توئیتر، صحبت مسئولان محلی و آمار و ارقامی که اعلام می‌شود، همه و همه دارد از یک فاجعه صحبت می‌کند. فاجعه‌ای که رخ داده و کاری کرده است که وضعیت همه شهر‌های این استان به سیاهی بزند.

 

فاجعه‌ای که می‌گوید این روز‌ها بیشتر از حرف زدن مقابل دوربین و تلاش برای داخل کادر تصویربودن و خواهش و التماس برای رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، به یک اقدام عملی نیاز است؛ حرکتی که بتواند وقفه‌ای را در انتقال زنجیره کرونا ایجاد کند تا شاید لابه لای این همه ترس و جو روانی منفی که ذهن اهالی سیستان وبلوچستان را پر و آشفته کرده است، کورسوی امید هم برایشان روشن شود.


مردمی که صدای سیستان وبلوچستان اند

مردم مثل همیشه به توئیتر پناه آورده اند و صدای سیستان وبلوچستان شده اند برای مردمی که هشتگ زدن هم برایشان مقدور نیست و با همه توان نام سیستان وبلوچستان را فریاد می‌زنند.

 

کاربری نوشته است: «مردم صبور سیستان وبلوچستان در تب بی آبی و بیماری گرفتارند.» و دیگری پرسیده است: «چرا کسی دغدغه این مردم رو نداره؟ چرا همیشه دارن توی سختی زندگی می‌کنن؟» فرد دیگری گفت: «سیستان وبلوچستان رو دریابین. کرونا داره فاجعه درست می‌کنه توی این استان. وزیر بهداشت کجاست و چه می‌کنه؟ فقط موج‌های جدید رو اعلام می‌کنه؟» کاربری هم سؤالی را مطرح کرده است که به نظر کسی پاسخی برای آن ندارد: «مردمی که حتی آب آشامیدنی ندارن، چطوری ازشون توقع می‌ره که نکات بهداشتی رو رعایت کنن؟» مریم طالشی خبرنگار هم در توئیتی نوشته است: «الان با یک پزشک در زاهدان صحبت کردم و گفت ۲ هفته است ظرفیت بیمارستان‌ها پر شده است.

 

ویروس جهش یافته دلتا داره مردم رو قتل عام می‌کنه. می‌گفت کسی صدای ما رو نمی‌شنوه.» در این میان بودند بسیاری افراد که از لزوم واکسیناسیون حرف زدند و از جای خالی آن در این بحرانی که هرچه بیشتر می‌گذرد، بیشتر جان می‌گیرد: «زندگی در خیلی از نقاط دنیا داره به حالت عادی برمی گرده. کاش ما هم با سرعت بخشیدن به واکسیناسیون عمومی بتونیم به روزای عادی نزدیک بشیم.»


وقتی از فاجعه صحبت می‌کنیم، از چه چیزی حرف می‌زنیم؟

در میان هشتگ‌هایی که با اسم سیستان وبلوچستان گره خورده است، هشتگ فاجعه هم به چشم می‌خورد، اما وقتی از فاجعه صحبت می‌کنیم، از چه چیزی حرف می‌زنیم؟ نماینده مردم زاهدان در جلسه علنی مجلس می‌گوید: «روزانه بیش از ۱۲۰۰نفر از مردم سیستان وبلوچستان به کرونا مبتلا می‌شوند، اما وزیر بهداشت حتی جواب تلفن استاندار را نمی‌دهد و مدیریتی بر ستاد کرونای استان ندارد.» استاندار از این می‌گوید که ۱۰شهرستان سیستان وبلوچستان بیمارستان ندارد و نیاز است فرد برای درمان و رسیدن به بیمارستان بیش از ۱۰۰کیلومتر را طی کند و همین امر موجب شده است بیماران به علت دوری راه در وضعیت بدحال به بیمارستان مراجعه کنند.

 

آمار‌های رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از این می‌گوید که تعداد مبتلایان جدید کرونا در این استان سه چهاربرابر موج قبلی است. معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم اعلام کرده که میزان بستری کرونا در سیستان وبلوچستان از میانگین کشوری فراتر رفته است. آمار‌های دیگر می‌گوید ۴۴درصد مردم زاهدان حاشیه نشین هستند و درآمدی که دارند، به مراتب کمتر از آن است که بتوانند مرتب ماسک عوض کنند و مواد ضدعفونی کننده بخرند.

 

درنهایت اینکه مشخص شده که این استان با رعایت ۴۸درصدی آیین نامه‌های بهداشتی در اماکن عمومی، آخرین استان کشور شده است. نکته‌ای که هربار مطرح شده، انگشت اتهام مثل همیشه به سوی مردم نشانه رفته است که دست از برپایی مراسم و سنت‌های خود برنمی دارند، اما کسی به این پرسش مهم پاسخ نمی‌دهد که کدام نهاد و کدام مرجع وظیفه فرهنگ سازی و آگاهی رسانی را برای بومی‌های این خطه بر عهده داشته و انجام نداده است که حالا عده‌ای هرچه گلوشان را پاره کنند که تجمع نکنید و ماسک بزنید، نمی‌توانند قانعشان کنند؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->